maanantai 16. helmikuuta 2015

Rakennuslupa!

Teknoksen väri nr 7241
Odotusaika oli pitkä ja pimeä... Välillä meinasi toivo ja usko mennä... Ovatkohan paperit hukkuneet jonnekin vai lomailevatko työntekijät rakennusvalvonnassa vain pidemmän kaavan kautta joulun kunniaksi? Eikö minun taloni kelpaakaan ja onko pohjapiirrustus ihan pölö? Mutta lopulta tänään aurinkoisena helmikuun talvipäivänä posti toi RAKENNUSLUVAN! Toki muutama tiukka ehto papereista vielä löytyi mutta ei se haittaa! Nyt päästään vihdoin hommiin! Talon väri on ainakin aiheuttanut hiukan ihmettelyä ja epäilyä rakennusvalvonnassa. Olen aina haaveillut joskus asuvani vaaleanpunaisessa talossa ja tässä projektissahan on tarkoituksena toteuttaa haaveita! Ensimmäistä suunnittelemaani väriä rakennusvalvonnassa pidettiin liian kirkkaana mutta seuraavalle ehdotukselle näytettiin varovaista vihreää valoa. Eikös tämä Teknoksen ulkomaali olekin aika ihanan värinen?  Lopulta päädyttiin ehtoon, että ennen koko talon maalamista väri pitää hyväksyttää rakennusvalvojalla paikan päällä. Talosta maalataan siis pieni osa valitsemallani värillä ja rakennusvalvoja käy hyväksymässä värin.

Täytyy kyllä todeta, että pienessä talossa on yllättävän paljon suunniteltavaa ja mietittävää. Minkälainen takka olisi hyvä? Entä minkälaiset keittiökalusteet? Laatan värit? Parketti vai laminaatti? Mihin ilmalämpöpumppu sijoitetaan? Entä siivouskomero? Viinikaappikin olisi aika makee! Korvaamattomana apuna mulla on ollut K-raudasta Juurakon Heli. Hänen kanssaan on ollut helppo suunnitella taloa ja hänellä on ollut ihan mielettömän hienoja ideoja sisustukseen. Ensimmäiseksi valitsin talon teemavärit. Sisustus talossa tulee olemaan melko pelkistetty ja raikas, teemaväreinä ovat valkoinen, kylmät harmaan sävyt ja vaaleanpunainen. Erityisen tärkeää mulle on talon helppo siivottavuus ja toisaalta myös sopivuus tällaiselle 154 senttiselle pätkälle. Keittiön tasot tulevat hiukan normaalia matalammalle mutta toisaalta kaapistot yltävät ihan kattoon asti, en halua kiiipeillä jatkuvasti pyyhkimään pölyjä kaappien päältä. Eniten sotkua nykyiseen kotiin aiheuttaa Jekku. Vaikka Jekku asuukin tallilla ja ei suinkaan vieraile kerrostalokämpässäni (heh, olisi siinä naapureilla ihmettelemistä ja eipä poika taitaisi ihan hissiinkään mahtua), niin eteisessä tuoksuu vienosti hevosen lanta. Tallivaatteissa tulee jatkuvasti eteiseen heinää, turvetta ja lantaa. Rappusiivoja-parka joutuu viikottain siivoamaan meidän kerroksesta heinän korsia...
Ja tallivaatteiden pesun jälkeen pesukoneesta saa kaapia Jekun karvoja olan takaa. Tulevaan taloon tuleekin tämän takia erillinen varustehuoltotila ja oma pesukone tallikamppeille. Tarkoitus on hankkia sinne sellainen pesukone, jossa voi myös pestä rapa-ripa-Jekun loimet ja satulahuovat. Taloon tulee siis joka hevosenomistajan unelmatila!

Jekun kanssa elämä on edelleen ihanaa huolimatta pesukoneen karvoista. Tammikuussa meillä kävi oikein valokuvaaja Tuulia Nelimarkka tallilla ikuistamassa mua ja Jekkua. Eikös olekin hienoja kuvia? http://tuulian.galleria.fi/ Ja Jekku on niin komea! Koska Jekku on meistä kahdesta se edustavampi puoli, tarkoituksena on myös talossa käyttää sisutuksessa Jekun kuvia. Mutta siitä tarkemmin myöhemmin...

1 kommentti:

  1. Heippa! Mielenkiinnolla seuraan projektiasi. :) Tuo talon väri on tosi kaunis. En tiedä onkohan sinulla jo sisustussuunnittelija vai suunnitteletko ihan itse, mutta täällä olisi tarjolla yksi sisustusartesaani-opiskelija, jolta saisit suunnitteluapua. Opiskelen sisustus ja tila -artesaaniksi Ilmajoella. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä myhomewhitehome@gmail.com. :)

    Ja tervetuloa kurkistamaan blogiini: http://homewhitehome.blogspot.fi/

    VastaaPoista